Napelemes rendszerek telepítése KadarkútVáros Önkormányzatánál

Napelemes rendszerek telepítése KadarkútVáros Önkormányzatánál
KEOP-4.10.0/N/14-2014-0364


KadarkútVáros Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a környezetvédelmi célú, a fenntarthatósághoz hozzájáruló beruházásokat, technológiákat, ezért pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című konstrukciójára annak érdekében, hogy napelemes villamosenergia termelő rendszereket telepítsen az Európai Unió támogatásával a Gyermekkert Óvoda, a Közös Önkormányzati Hivatal és az id.Kapoli Antal Művelődési Ház épületeire.

A pályázatunkra vonatkozóan támogató döntést kaptunk, ennek eredményeként 27 140 040 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk el, mely önrész nélkül, 100% támogatással biztosítja a beruházás megvalósulását.

A telepítésre kerülő összesen 40 kW csúcsteljesítményű napelemes rendszer segítségével több mint 40 000 kWh villamos áramot fogunk évente termelni, ezzel csökkentve az intézmények hálózatról vásárolt villamosenergia fogyasztását.Beruházásunk hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti az üvegház hatású gázok kibocsátását: évente több mint 36 tonna CO2-kibocsátást kerülünk el.

A napelemes rendszerek a szolgáltató hálózatára csatlakoztatva működnek, így azon időszakokban, amikor a fogyasztásunk alacsonyabb, mint a termelés, a hálózatra betápláljuk a villamos energiát.

A projekt kivitelezése, teljes megvalósítása 2015. október 31-ig befejeződik, ezt követően a rendszerek beüzemelésre kerülnek.

Célunk a beruházással a környezettudatos gondolkodás, fenntarthatóság terjesztése is, így a rendszerek természetesen minden érdeklődő számára megtekinthetők, megismerhetőek.