Szászfalvi László fogadónapja Kadarkúton

2016. április 20.

Szászfalvi László képviselő úr Somogy megye 2. sz. választókerület országgyűlési képviselője fogadónapot tart 2016. április 22-én (péntek) 10:00-tól a Kadarkúti Közös Önkormányzati Hivatalban.Szászfalvi László fogadónapja Kadarkúton

2015. október 19.

Szászfalvi László képviselő úr Somogy megye 2. sz. választókerület országgyűlési képviselője fogadónapot tart 2015. október 22-én (csütörtök) 11:30-tól a Kadarkúti Közös Önkormányzati Hivatalban.Helytörténeti és honismereti gyűjtemény Kadarkúton

2015. szeptember 3.

Augusztus 14.-én, Kadarkút Városnapi rendezvényének első napján nyílt meg Kadarkút helytörténeti és honismereti kiállítása, ahol közel 500 régiség, használati tárgy került kiállításra.

A közgyűjtemény két részből tevődik össze: egy állandó kiállításból Stadler József, szobrász műveiből, melyet közel 30 éves munkássága alatt készített; valamint Dr. Répay Gábor népművészeti, népi használati tárgyai, illetve kerámia gyűjteményeiből összeállított kiállítás. A magántulajdonban álló tárgyakból, ereklyékből közel 3 éves munka után nyílhatott meg mindez. A „honismereti mozgalomnak” - nevezzük így - elindítója, megálmodója: Gönczi Mihály.

A galéria megtekintéshez kattintson a képre!

A gyűjteményben érdekesebb darabok is szemügyre vehetőek, mint a patikus mérleg, pálinkafőző üst, vagy a kiállítás legidősebb darabjai – egészen pontosan 1962-ből – egy frigyláda és a több ezer éves mamutfog. Különféle hétköznapban használatos tárgyak is kerültek kiállításra: órák, kb. 50 bútor, ajtódíszek és zárak; Kapoli Antal és Varga János által faragott juhászbotok, edények, rituális tárgyak – pl. miseruha, iskolai tanszerek, szabó, asztalos, borbély és cipész szerszámok. Itt minden egyes tárgynak múltja van, és története. A míves, kézzel készített, nagy múltra visszatekintő régiségek mellett a főszerepet azonban Stadler József szobrai kapták. Stadler József kőműves inasként dolgozott Kadarkúton. Budapesten Jálics Ernő szobrász műhelyében tanulta ki a szobrász mesterség fortélyait, technikáit; nem kellett sokat várni a hírnévre sem: néhány évvel később Győrben 1944-ben volt első kiállítása munkáiból. Munkássága alatt 186 szobrot készített el, melyből kb. 50 alkotásnak ismeretes a holléte; ebből Kadarkúton 22 mű lett augusztus 14.-én bemutatva - immáron restaurálva, helyreállítva - a nagy közönségnek. Remélhetőleg a repertoár csak bővülni fog, és egyre több értékes, vagy éppen csak eszmei értéket képviselő régiség kerül elő, hogy őrizhessük, megóvhassuk az utókornak; és visszatekinthessünk szüleink, délszüleink napjaiba. A kiállítás állandó, így bármikor, előzetes telefonos egyeztetés után megtekinthető. Érdeklődni Keserű Valériánál, 06 30 267 70 25-ös telefonszámon!Szászfalvi László fogadónapja Kadarkúton

2015. március 6.

Szászfalvi László képviselő úr Somogy megye 2. sz. válsztókerület országgyűlési képviselője fogadónapot tart 2015. március 27-én (péntek) 10:00-tól a Kadarkúti Közös Önkormányzati Hivatal 1. emeleti tárgyaló termében.Városnap 2014 - képekben

2014. augusztus 10.

2014. augusztus 9-én rendezték meg a városnapi rendezvényt.

A galéria megtekintéshez kattintson a képre!


Mentőállomás épül Kadarkúton

2014. augusztus 6.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az Európai Unió által támogatott kiemelt projektje által nagyszabású fejlesztéseket hajt végre az ország egész területén, melynek keretében hálózatbővítésként Kadarkúton új mentőállomást építenek. A fejlesztésre bruttó 100 millió forint áll rendelkezésre. Az épület átadásakor két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsi kerül Kadarkútra, így településünk térségében is biztosítottá válik a gyors és szakszerű ellátás. A mentőállomás építése várhatóan szeptemberben kezdődik el.

A galéria megtekintéshez kattintson a képre!

A létesítmény megvalósulásának feltétele volt, hogy a fejlesztés helyszíne a Magyar Állam tulajdonába kerüljön, és így azt az OMSZ használatba vehesse. A Képviselő-testület térítésmentesen biztosította a telket a fejlesztéshez, ezzel az Önkormányzat is hozzájárult az ellátás színvonalának jelentős mértékű javításához nemcsak Kadarkúton, hanem a környező településeken is. Az ünnepélyes alapkő letétellel összekötött lakossági fórumon elhangzott: az új mentőállomás Kadarkúton 20 új munkahelyet hoz létre.Családbarát Munkahely 2014

2014. június 18.

A Kadarkúti Közös Önkormányzati Hivatal pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt pályázati felhívásra, melyet a Támogató CSP-CSBM-14-18901 azonosítószámmal regisztrált, és támogatásban részesített.

A részletes tájékoztató ide kattintva letölthető pdf formátumban.Európai egészség és társadalmi részvétel (TÁRS-) felmérés

2012. augusztus 29.

Magyarországon 2012 őszén a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) együttműködési megállapodásának megfelelően kerül sor az Európai egészség és társadalmi részvétel (TÁRS-) felmérésre. Az adatgyűjtést a KSH végzi, az Eurostat előírásai alapján.

A KSH tájékoztatója ide kattintva érhető el.Képzési pályázat vállalkozások számára

2012. február 27.

A tájékoztató ide kattintva érhető el pdf formátumban.Pályálzati felhívás a Rendőrség hivatásos állományába történő felvételre

2012. január 10.

A Rendőrség pályázati felhívást ad ki 18-37 év közötti életkorú, érettségizettek számára, 2012. március 1-jén kezdődő munkavállalásra, a Rendőrség állományába történő felvételre.

A pályázók a felvételi eljárást követően kerülnek a Rendőrség állományába. Az érdeklődők 2012. január 16-ig nyújthatják be jelentkezésüket az erre szolgáló nyomtatványok kitöltésével a Baranya-, a Bács-Kiskun-, a Csongrád-, a Somogy-, a Szabolcs-Szatmár-Bereg-, valamint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság humánigazgatási szolgálatához címezve. Ezt követően kerül sor a pályázatok elbírálására, és a felvételi eljárás megindítására.

A felvételt nyert pályázókat 2012. március 1-jei hatállyal rendőrnek nevezik ki 12 hónap próbaidő kikötésével. A próbaidő első felében felnőttképzés keretében kerülnek beiskolázásra az Adyligeti, a Körmendi, a Miskolci vagy a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába, ahol 6 hónapos felkészülést követően rész-szakképesítést szerezhetnek. Ennek birtokában, a továbbiakban a szakképesítésük jellegének megfelelően a határrendészeti szolgálati ágnál szolgálati feladatokat látnak el a Rendőrség által meghatározott rendőri szerv állományában.

A felvételt nyert pályázók már a képzés során, a próbaidő alatt is pályakezdő besorolású illetményre jogosultak.

Azok, akik sikeresen teljesítik a követelményeket, további lehetőséget kaphatnak a rendőr szakképesítés megszerzésére.

Olyan, érettségivel rendelkezők jelentkezését várjuk, akik egészségesek, megfelelnek a kifogástalan életvitel követelményeinek, vállalják az erre vonatkozó ellenőrzések végrehajtását, valamint a hivatásos állománnyal járó elvárások, követelmények maradéktalan teljesítését, illetve tudomásul veszik alkotmányos jogaiknak – a leendő hivatásos állományviszonnyal összefüggésben lévő – törvény szerinti korlátozását.

További részletes felvilágosítást a Baranya MRFK, a Bács-Kiskun MRFK, a Csongrád MRFK, a Somogy MRFK, a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK, valamint a Zala MRFK humánigazgatási szolgálata ad.Lakossági tájékoztató

2011. október 27.

Magyarországon a kisgyermekes anyák foglalkoztatási aránya rendkívül alacsony. Ahhoz, hogy esélyük legyen visszatérni a munkaerőpiacra szükséges, hogy gyermekeik számára biztosított legyen a napközbeni ellátás valamely formája.

Az iskoláskor előtti korosztály napközbeni, intézményes ellátása a kezdetektől fogva két intézménytípusra, a bölcsődékre és az óvodákra hárul. A bölcsődék a 0-3 éves korú gyermekekről gondoskodnak, az óvodák a 3 - 6 (7) éves korú gyermekekről.

Kormányzati döntés következtében most pályázati forrásból lehetőség nyílik új bölcsődei férőhelyek kialakítására olyan településeken, ahol ez eddig nem volt biztosított.

Kadarkút Város Önkormányzata nagy örömmel élne a kínálkozó fejlesztés lehetőségével a településen élők megfelelő számú igénye alapján. Ehhez kérjük segítségüket.

A létrejövő intézményben az 1-3 éves gyermekek napközbeni ellátásán túl, lehetőség lenne családi nevelést támogató szolgáltatások igénybe vételére is:

 • időszakos gyermekfelügyelet (igény szerint a hét bizonyos napjain a gyermek ellátása),
 • játszócsoport (igény szerint a hét bizonyos napjain pár órára a gyermek ellátása)
 • egyéb gyermeknevelést segítő szolgáltatás (szülői igény szerint szakemberek igénybe vétele)

Tisztelt Szülők, Érdeklődők, amennyiben várhatóan igénybe vennék 2013-tól a bölcsődei ellátást 1-3 éves korú gyermeke(i)k számára, akár egész napos, akár időszakos ellátására, kérjük érdeklődjenek a Polgármesteri Hivatalban a közoktatási referensnél, ahol Igényfelmérő lapot is tölthetnek ki 2011. október 31-ig, hogy tervező munkánkat megkezdhessük.

Az igényfelmérés kötelezettség nélküli tájékozódást szolgál.

Kérjük, segítse munkánkat azzal, hogy a környezetében élők figyelmét is felhívja a bölcsődei ellátás igényfelmérésére.

Összefogással, közösen fejleszthetjük településünket, biztosíthatjuk az itt élő családok számára a társadalmi változásokhoz való alkalmazkodás, és a női foglalkoztatás bővítésének esélyét.

Az igénybejelentő lap ide kattintva érhető el pdf formátumban.

Karsai József s.k.
Kadarkút Város PolgármestereLakossági tájékoztató

2011. augusztus 30.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Somogy Kéményseprő-Mester KFT szeptember hónapban végzi a 2011. II. félévi kéményellenőrzéseket a város területén.

Az ellenőrzés időpontjait tartalmazó részletes tájékoztató ide kattintva érhető el pdf formátumban.Lakossági tájékoztató

2011. március 24.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kadarkúti Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulat részére az érdekeltségi hozzájárulások befizetésére a Társulatnak a cégbírósági bejegyzését követően lesz mód.

A befizetéseket kizárólag csekken, e-bankon átutalással, illetve készpénzben az önkormányzat házipénztárában lehet megtenni a Kadarkúti Szennyvízcsatorna Építő Víziközmű Társulat számlájára.

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a befizetések megkezdésének lehetőségéről, illetve módjáról, a számlaszámról lakossági tájékoztató formájában informáljuk.

Fentiekre való tekintettel felhívom figyelmét, hogy otthonában, lakásán készpénzes kifizetést ne teljesítsen.

További információ a Polgármesteri Hivatal alábbi telefonszámán kérhető: 08-82/581-003.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Karsai József
polgármesterTV műsor

2010. december 21.

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 16-i ülése felvételről megtekinthető a helyi TV-n. Az adások időpontja:

 • 2010. december 22.               10:00  15:00     
 • 2010. december 23.          10:00  15:00  19:00
 • 2010. december 27.          10:00  15:00  19:00
 • 2010. december 28.          10:00  15:00  19:00
 • 2010. december 29.               10:00  15:00     
 • 2010. december 30.          10:00  15:00  19:00TV műsor

2010. december 1.

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 25-i ülése felvételről megtekinthető a helyi TV-n. Az adások időpontja:

 • 2010. december 2.               15:00  19:00     
 • 2010. december 3.          10:00  15:00  19:00
 • 2010. december 4.          10:00  15:00  19:00
 • 2010. december 5.          10:00  15:00  19:00TV műsor

2010. november 4.

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 28-i ülése felvételről megtekinthető a helyi TV-n. Az adások időpontja:

 • 2010. november 4.          10:00  18:00
 • 2010. november 5.          10:00  18:00
 • 2010. november 6.          10:00  18:00
 • 2010. november 7.          10:00  18:00
 • 2010. november 8.          10:00  18:00TV műsor

2010. október 27.

Az id. Kapoli Antal Művelődési Házban 2010. október 23-án 17:00-kor megtartott ünnepi megemlékezés felvételről megtekinthető a helyi TV-n. Az adások időpontja:

2010. október 29 - 2010. október 31.
19:00

A Somogy televízió műsora a jövőben szerdánként 15:00 és 19:00 órától lesz látható.TV műsor

2010. október 18.

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének alakuló ülése felvételről megtekinthető a helyi TV-n. Az adások időpontja:

2010. október 18 - 24.
10:00  15:00  19:00

2010. október 20-án 19:00-kor a Somogy televízió adása látható.


Karsai József
polgármesterIdősügyi támogatás

2010. június 13.

Kadarkút Város Önkormányzata 33 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert összejövetelek, klubtalálkozók költségeire. A támogatást a Somogy Megyei Önkormányzat költségvetéséből, az Idősügyi Tanács keretéből biztosítja. A támogatást az alábbi célokra tervezik felhasználni:

 • főzőversenyen való részvétel
 • nyugdíjas napon való részvétel
 • nyugdíjas kirándulásFelhívás

2010. május 13.

Mérgező élelmiszerek és veszélyes áruk!
Itt nézheti meg, mit ne vásároljon!
http://www.ketesaruk.huFöld Órája 2010

2010. március 18.

Kadarkút Városa csatlakozott Föld órája elnevezésű akcióhoz, melyet a WWF hívott életre. A 2010. március 27-én negyedik alkalommal megrendezésre kerülő esemény keretében 1 órára lekapcsolják a nem létfontosságú elektromos berendezéseket, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. Városunk csatlakozásával kívánja kifejezni támogatását. Az akcióról további információk találhatók a www.foldoraja.hu honlapon.Bursa Hungarica ösztöndíj tájékoztató

2009. december 3.

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009-ben 31 fő számára ítélte oda a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjat. A pályázati kiírásra 29 A, valamint 2 B típusú pályázat érkezett. Az Önkormányzat 2009-ben a pályázat keretében mindösszesen 1 050 000 Ft összegű támogatásban részesítette a felsőoktatásban tanuló kadarkúti lakosokat.A Helyi TV kísérleti jelleggel megkezdte adását

2009. július 20.

Értesítem a kábel TV (LÁT-SAT) előfizetőit, hogy a helyi TV adását a mai napon kísérleti jelleggel elindítottuk (monszkóp, tesztadás). Állandó műsorral, képújsággal, várhatóan augusztus 15-től fogunk jelentkezni (önkormányzati rendeletek, hírek, információk). A helyi adás az O5 (S45) - 92-100 Mhz frekvencián fogható.

Verkman József
polgármesterKompetencia alapú oktatás bevezetése Kadarkút oktatási intézményeiben

2009. május 5.

Kadarkút Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be Társadalmi Megújulás Operatív Program Keretében a „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben” pályázati felhívásra (Kódszám: TÁMOP-3.1.4/08/2) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (közreműködő szervezet: Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága)

A kiírás szorosan kapcsolódik a Regionális Operatív Programok közoktatási infrastruktúra fejlesztési pályázataihoz.

Azoknak a fenntartóknak, amelyek a regionális operatív programok keretében (továbbiakban ROP) 2007-ben kiírt közoktatási infrastruktúrafejlesztési programokban kedvezményezettként részt vesznek, azon közoktatási alaptevékenységet végző feladatellátási helyein, amelyekre a ROP infrastrukturális fejlesztés irányul, kötelező pedagógiai tartalmi fejlesztést megvalósítaniuk, illetve erre vonatkozóan pályázatot benyújtaniuk.

A pályázat eredményeként városunk a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében 32 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Kompetencia alapú oktatás bevezetése Kadarkút oktatási intézményeiben” című projekt megvalósítására. A támogatás a projekt költségeinek 100 %-a, melyet az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosít.

A projekt kezdete: 2009. május 5., tervezett befejezése 2010. augusztus 31.

A pályázat célja az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és a kompetencia alapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben, ami hozzájárul a foglalkoztatási helyzet javításához. A támogatás lehetőséget nyújt a kompetencia alapú oktatás módszertanának és eszközeinek széleskörű elterjesztéséhez, valamint a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerűsítéséhez. A pályázat összekapcsolja a regionális operatív programok keretében megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket a szükséges szakmai (tartalmi, módszertani) fejlesztésekkel, annak érdekében, hogy azok egymás hatásait erősítve, komplex módon járuljanak hozzá az oktatás minőségének javulásához.

A projekttel kapcsolatos további részletek ide kattintva olvashatók.Kadarkút város szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása

2009. április 27.

Kadarkút Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program keretében Szennyvízelvezetés és tisztítás kétfordulós pályázati konstrukcióra a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságához.

A pályázat eredményeként városunk a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatást nyert a Kadarkút város szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása című projekt előkészítési költségeinek finanszírozásához.

Az előkészítéshez kapcsolódó munkálatok 2009 januárjában elkezdődtek, tervezett befejezésük 2010. augusztus hó.

Az előkészítő munkák nettó összköltsége 35 275 000 Ft, a pályázat keretében ezen összeg 85 %-ára, vagyis 29 983 750 Ft-ra nyert az Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást.Kadarkút városközpont harmonikus arculatának kialakítása

2009. április 27.

Kadarkút Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében a „Hátrányos helyzetű térségek kisvárosainak fejlesztése” intézkedésre Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz (közreműködő szervezet: DDRFÜ Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonpofit Korlátolt Felelősségű Társaság).

A pályázat eredményeként városunk az Operatív Program keretében vissza nem térítendő támogatást nyert a Kadarkút városközpont harmonikus arculatának kialakítása” című projekt megvalósítási költségeinek finanszírozásához.

Az előkészítéshez kapcsolódó munkálatok 2009 januárjában elkezdődtek, tervezett befejezésük 2010. augusztus hó.

A projekt végrehajtása 2009 januárjában elkezdődött, a befejezés tervezett időpontja 2009. december 31. napja.

A projekt összköltsége – beleértve a szolgáltatási jellegű projektelemeket is - 68.179.918 Ft, a pályázat keretében elszámolható összköltség 64.879.918 Ft. ezen összeg 90 %-ra, vagyis 58.391.926 Ft-ra nyert az Önkormányzat vissza nem térítendő támogatást, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

A projekt során megvalósítandó beruházási elemek:

Művelődési Ház felújítása:

 • tetőfelújítás: 1200 m2
 • homlokzat és lábazat felújítás: 1042 m2
 • hőszigetelés (mennyezeti): 1200 m2
 • térburkolat: 300 m2
 • nyílászáró csere: 101 m2
 • ereszcsatorna felújítás: 205 fm

Városháza melletti park kialakítása:

 • növényzet telepítés: 315 db
 • eszközök: 19 db
 • térburkolat: 65 m2
 • Parkoló építés (útalap, térburkolat): konkrétan 710,5 m2
 • Támfal kialakítása és térburkolat készítés: 135 m2, 95 m2


A Föld napja

2009. április 22.

„Ültess egy fát, nem éltél hiába” tartja a mondás. Ennek szellemében és a közelgő Föld Napja alkalmából díszfákat ültetett az önkormányzat. Az oszlopos gyertyánok az emlékművek környezetét illetve az Egészségház előtti teret díszítik. 

Oszlopos gyertyán: erőteljes csúcshajtású, gyorsan és magasra (10-15m) növő karcsú díszfa. Szoliterként és utcafasorként is nagyon mutatós!

 
A megtekintéshez kattintson a kívánt képre.

Horeczki LászlóIndulás

2009. március 30.

Honlapunk teszt jelleggel megkezdte működését. A tartalom feltöltés alatt áll. Az utómunkálatok be- fejezésig kérjük szíves türelmüket!Térkép